Tiedotteet

Vanhaa Tavastkenkää värikuvissa

Vanhaa Tavastkenkää värikuvissa -valokuvanäyttely oli esillä ensimmäisen kerran Tavastkengän kylätalolla ja Pyhännän kirjastolla elokuussa 2020. Koska kaikki kiinnostuneet eivät päässeet kuvia katsomaan, päätimme tehdä kuvasta tämän verkkonäyttelyn, joka avataan valtakunnallisena Avoimet Kylät -teemapäivänä 12.8.2021.

Näyttelyn kuvat ovat peräisin kyläläisten kotialbumeista. Kuvat ovat pääasiassa kahden kylävalokuvaajan, Veikko Karhusen ja Aappo Jussilan ottamia. Osuuskaupanhoitaja Karhunen kuvasi Tavastkengällä 1920- ja 1930-luvulla, kylän apteekkari Aappo Jussila 1930-luvulta 1950-luvulle.

Alun perin mustavalkoiset kuvat on väritetty DeOldify-nimisellä, tekoälyyn perustuvalla sovelluksella.

Näyttelyn on koonnut Matti Leiviskä. Lisää vanhoja kuvia Tavastkengältä löytyy muutama vuosi sitten julkaistusta kyläalbumista.

Voit katsella näyttelyn kuvia alla olevassa kuvakarusellissa. Jos kuvateksti haittaa katselua, voit avata kuvan omaan ikkunaan hiiren oikealla näppäimellä.