Tiedotteet

Ukrainalainen kansantanssiesitys Kylätalon nurmikolla pe 22.7.2022 klo 19

Ukrainalainen kansantanssiyhtyä Volyn saapuu kiertueellaan Tavastkengälle! Esitys järjestetään sään salliessa Kylätalon nurmikolla, sateen sattuessa koulun liikuntasalissa.

Ukrainalainen kansantanssiyhtye Volyn on ammattilaisryhmä, joka on perustettu jo vuonna 1978 Lutskin kaupungissa Volynin alueella Luoteis-Ukrainassa. Olemassaolonsa aikana yhtyeellä on ollut yli 3500 konserttia ja se on menestyksekkäästi esiintynyt kiertueilla niin Ukrainassa kuin kaukana sen ulkopuolella. Yhtye on niittänyt yleisön suosiota Kanadassa ja USA:ssa, Kreikassa, Italiassa, Puolassa, Itävallassa, Belgiassa, Ranskassa, Saksassa ja monissa muissa maissa.

Yhtyeen ohjelmisto on poikkeuksellisen monipuolinen. Se perustana on kuitenkin ukrainalainen kansantanssi. Yhtyeen konserttiohjelmassa on mukana vanhoja ja nykyisiä tansseja Ukrainan eri alueilta, kuten läntisiltä Bukovinan, Gutsulian, Galitsian, Podolian ja Volynian seuduilta sekä keskisiltä ja itäisiltä seuduilta Slobodasta ja kasakka-alueilta. Tällä kertaa ohjelmisto painottuu ukrainalaiseen kansankulttuurin kuuluviin kasakkatansseihin.

Koreografiat hämmästyttävät monipuolisuudellaan: yksikään numero ei ole samanlainen kuin edellinen, eikä vain tekniikaltaan, vaan myös tunnelmaltaan. Tuliset bukovinalaiset ja volynialaiset tanssit vaihtuvat kasakkakilpailujen monenlaisiin temppuihin ja zaporižžjalaisten taisteluhenkeen. Jokainen tanssi on oma tarinansa ja sisältää valtavan määrän fantastisia temppuja, viimeistä piirtoa myöten hiottuja liikkeitä ja upeita pukuja. Puvut ovatkin aivan oma lukunsa. Ainutlaatuiset, värikkäät ja kirjavat ukrainalaiset puvut ovat spektaakkelin erottamaton osa. Henkeäsalpaavan värikylläiset ja koristeelliset kansallispuvut edustavat kaikkia Ukrainan alueita kuten tanssitkin.
Värikkään lisän Volynin tanssiohjelmaan tuo laulaja Nadija Pylypin esiintyminen. Hänen ohjelmistoonsa kuuluu tunnettuja ukrainalaisia kansanlauluja. Nadija Pylyp on ennen kaikkea luova persoona ja laulajana ammattilainen. Hänen esiintymistaitonsa ja taiteellinen lahjakkuutensa saavat kuulijat haltioihinsa aitoudellaan ja hänen upea äänensä saa heidät osoittamaan suosiotaan seisaaltaan.

Konserttiohjelmassa, jonka Volyn esittää Suomen kiertueellaan, on tänä kesänä mukana 6 taiteilijaa. Yhtyeen koreografi on Valeri Smyrnov.
Ukrainalainen kansantanssiyhtye Volyn tuo Suomen keskikesään tanssin riemua ja perinteistä kumpuavaa uskoa rauhalliseen tulevaisuuteen heinäkuussa 2022.

Lähde: https://www.ukraina.fi/fi/tours/id=2651

Konsertin kesto on 60 minuuttia

Lisätietoja:
Teija Uusitalo (Pyhännän kunta)
puh. 040-191 2237
e-mail: teija.uusitalo@pyhanta.fi