Myytävät tuotteet

Tuotteita voi tilata Tavastkengän Maa- ja kotitalousseuran sihteeriltä Tiina Mikkoselta, puh. 040 509 6101, sihteeri(at)tavastkenka.fi. Postin kautta toimitettuna hintaan lisätään toimituskulut. Myyntitulot käytetään kokonaisuudessaan Tavastkengän kylätoimintaan, mm. Kylätalon remontointiin

KIRJAT

Tavastkengän kylähistoria

LOPPUUN MYYTY

Savon, Kainuun kainalossa, Pohjanmaan poukamassa, mäeltä näkyy toinen mäki, siellä uuras rehti väki. Tavastkengän kylä sijaitsee Pyhännän kunnassa, Siikajoen latvoilla, kolmen maakunnan rajalla. Tässä teoksessa kerrotaan kylän tarina. Kirjan tavoitteena on kertoa lukijalle, miten Tavastkenkä ja tavastkenkäläisyys on saanut alkunsa, missä ovat kyläläisten juuret ja miten kylä on kehittynyt sellaiseksi kuin se nykyään on. Kertomus on pitkä, kivikaudelta aina 2000-luvulle saakka, ja siihen mahtuu monia eri vaiheita. On ankaran työntäyteisiä vuosia, on sotia ja nälkää mutta myös ripeää kasvua ja kehitystä.

Kirja sisältää täysin uutta tutkimustietoa, jota on verrattu lähialueiden ja koko Suomen maaseudun historiaan. Kyse ei ole pelkästä historiateoksesta, vaan mukana on runsaasti paikallista muisti- ja perimätietoa, tarinoita ja kertomuksia vuosisatojen varrelta. Jutuissa seikkailevat mahtavat talolliset, köyhät mökkiläiset, vaivaiset kiertolaiset ja lukemattomat muut kylän värikkäät persoonat. Muistelutilaisuuksien ja haastatteluiden kautta kirjaan on antanut tietoja yli 200 entistä ja nykyistä tavastkenkästä, joten siinä kuuluu vahvana kylän yhteinen ääni. Teos sisältää 25 karttaa ja yli 200 valokuvaa, jotka on koottu kyläläisten perhealbumeista.

Kirjan digiversio on vapaasti luettavissa ja ladattavissa: